• Třída 2.B připravila představení
          • Třída 2.B připravila představení

          • Dne 9.1. a 10.1. připravila třída 2.B divadelní představení pro rodiče a naše nejmenší žáčky z 0. ročníku - pohádku O narození Ježíška a příchodu Tří králů. V pohádce vystupovaly děti v tradičních kostýmech jako: Josef, Marie, andělé, pastýři, hospodský, zlý král Herodes, vypravěčky a Tři králové. Společně jsme si připomněli dávný příběh a zazpívali koledy. Naši Tři králové - Kašpar, Melichar a Baltazar Vám přejí krásný a pohodový nový rok 2017.

            K + M + B   2017

        • Úspěch našich žáků na soutěži v robotice ve Zwickau
          • Úspěch našich žáků na soutěži v robotice ve Zwickau

          • Dne 14.1.2017 se sedm statečných členů kroužku robotiky zúčastnilo regionální soutěže First Lego League v německém Zwickau po boku týmů z naší partnerské školy Jenaplanschule a dalších německých škol. Náš "Libušina team" se účastnil této soutěže poprvé a navíc jako jediný zástupce z České republiky. Soutěžilo se v několika disciplínách - týmová spolupráce, design robota, prezentace výzkumu a především programování robota z lega mindstorm. Náš tým zvítězil v té posledně jmenované disciplíně, která probíhala v několika kolech a která byla nejnapínavější. Po sečtení bodů ze všech disciplín se umístil na pátém místě. Moc děkuji za neskutečný zážitek, který nám náš tým pod vedením pana učitele Brhela připravil. I když to v sobotu ráno vypadalo, že na soutěž ani nedorazíme kvůli hustému sněžení. Ale po tříhodinové cestě autobus dojel do Zwickau a tým se mohl soutěže zúčastnit. Neuvěřitelně fandil zbytek týmu, protože u soutěžního stolu mohli být jen dva zástupci. Při finálových kolech nám fandili i žáci z Jenaplanschule, kteří dokonce skandovali v češtině "Češi do toho". Zapsala: Dana Kubová

            Do galerie Úspěch našich žáků na soutěži v robotice ve Zwickau byly přidány fotografie.

        • Vánoční akce školní družiny (Mikuláš, jarmark)
          • Vánoční akce školní družiny (Mikuláš, jarmark)

          • Dne 7.12.2016 se konala ve školní družině Mikulášská besídka. Během besídky proběhla ukázka tradičních vánočních zvyků a zpěv koled. Velkým zážitkem pro děti bylo sestavování živého Betlému. Na konci programu přišel Mikuláš s andělem a čertem. Každá třída zazpívala připravenou písničku, nebo přednesla básničku . Za svoji statečnost a šikovnost děti dostaly od Mikuláše balíček s dobrůtkami.

            Dne 14.12.2016 proběhl ve školní družině tradiční Vánoční jarmark. Je to velice oblíbená akce, na kterou se děti těší celý rok. Bylo připraveno  několik stanovišť se soutěžemi, které si děti postupně obcházely. Za svojí šikovnost dostaly dukáty do Vánočního obchůdku, kde si mohly koupit zasloužený dáreček. Děkujeme žákům 9. tříd za pomoc při organizaci. 

            Do galerie Vánoční akce školní družiny (Mikuláš, jarmark) byly přidány fotografie.

        • Logická olympiáda - krajské kolo
          • Logická olympiáda - krajské kolo

          • Jako každý rok, tak i letos se žáci naší školy zúčastnili Logické olympiády, kterou pořádá Mensa ČR. Do krajského kola postoupili čtyři žáci z 5. ročníků, kteří v tomto kole reprezentovali školu velmi úspěšně a umístili se na předních místech.

            František Korbel - 4. místo, Josef Hrbatý - 6. místo, Augustin A. Bennett -18. místo, Margarita Belová - krajského kola se bohužel nemohla zúčastnit.

             

             

        • Vánoční setkání žáků 9. ročníků s partnerskou školou (Markersbach, Drážďany)
          • Vánoční setkání žáků 9. ročníků s partnerskou školou (Markersbach, Drážďany)

          • Ve dnech 6. a 7. prosince 2016 proběhlo dvoudenní setkání s partnerskou školou z Markersbachu, kterého se účastnili žáci devátých roníků.

            První den jsme jeli do Markersbachu spolupracovat na vánočních dílnách, ve kterých se pekly perníčky, vyráběly vánoční hvězdy a přáníčka. Naši žáci se tak mohli seznámit s vánočními zvyky u našich sousedů a ochutnat pravou vánoční štolu. Odpoledne následovala návštěva vánočních trhů v nedalekém Schwarzenbergu a místního hradu, kde proběhlo odlévání vánočních motivů z cínu. 

            Druhý den jsm jeli do vánočních Drážďan, kde jsme kromě tradičních trhů navštívili Muzeum hygieny a prohlédli si město za doprovodu německých žáků, kteří se snažili v češtině nám říci základní údaje o městě a zajímavých památkách. 

            prezentace: Vanoce_prosinec_2016.pdf

            Do galerie Vánoční setkání žáků 9. ročníků s partnerskou školou (Markersbach, Drážďany) byly přidány fotografie.

        • Vánoční jarmark v partnerské škole ve Waldsassenu
          • Vánoční jarmark v partnerské škole ve Waldsassenu

          • 9.12.2016 proběhl v partnerské škole ve Waldsassenu školní vánoční jarmark, na kterém tradičně starší třídy prodávají svoje vánoční výrobky a zájemci si je můžou kupovat. Naše škola měla vlastní stánek, kde jsme prodávali naše výrobky (sovičky, přáníčka, lucerničky, domečky a náhrdelníky). Během jarmarku hrála školní kapela a v učebně chemie si každý mohl vyzkoušet několik pokusů. Výtěžek z prodeje jsme darovali partnerské škole na charitativní účely.

            Do galerie Vánoční jarmark v partnerské škole ve Waldsassenu byly přidány fotografie.

        • Odemykání slabikáře
          • Odemykání slabikáře

          • Také letos naši nejstarší, žáci 9. B, uvedli prvňáčky do světa moudrosti a předali jim symbolický klíč k odemčení slabikáře. Popřáli jim spoustu příjemných chvil strávených nad pěknou knížkou a také získání mnoha znalostí, které nám knihy poskytují. Celá třída si pro naše nejmladší žáčky nacvičila divadelní představení o  písmenkách, které se spolu přou o to, které z nich je nejdůležitější. Prvňáčci pak pomohli rozhádaná písmenka usmířit hravou aktivotou, při které je rozpoznávali v obrázcích a slova na ně začínající dosazovali do básničky. Přejeme všem prvňáčkům rychlý postup jejich čtenářských dovedností a mnoho příjemných chvil strávených nad knihou!

        • Vánoční dílny
          • Vánoční dílny

          • Dovolte nám pozvat vás a vaše děti na předvánoční kreativní odpoledne, kdy vás rádi uvítáme v několika výtvarných a výrobních dílnách. Pro rodiče s dětmi budou připraveny naše paní učitelky se staršími  žáky a pomohou dětem vyrobit si pěknou vánoční dekoraci nebo malý vánoční dárek. Sami si budete moci zvolit, do jaké dílničky se zapojíte a kolik výrobků si u nás  zhotovíte. Budeme zdobit perníčky, tvořit figurky z vizovického těsta, vyrábět korálkové ozdůbky, adventní věnečky, svícny, ozdobné stromečky, andělíčky, vánoční prostírání a různé další vánoční dekorace. Některé dílny budou zpoplatněny částkou odpovídající ceně použitého materiálu.

            Malé občerstvení bude zajištěno v jídelně naší školy. (Do našeho bufetu můžete také přispět malou ochutnávkou, předem děkujeme:-)

            Vánoční dílny budou probíhat ve čtvrtek 1.12.2016 v hlavní budově naší školy od 15 do 18 hodin. Přijďte se svými dětmi nasát vánoční atmosféru a potěšit se příjemnou činností!

        • Bobřík informatiky
          • Bobřík informatiky

          • V týdnu od 7. do 11. 11. 2016 se žáci třetích a čtvrtých tříd zúčastnili 9. ročníku soutěže Bobřík informatiky – celostátní online informatické soutěže podporované MŠMT. Děti řešily úkoly, které se lišily svojí náročností, zaměřením i způsobem řešení. Tematicky byly rozděleny do oblastí: digitální gramotnost, algoritmizace, porozumění informacím a řešení problémů.

            Pro získání Bobříka museli děti získat nejméně 120 bodů. Maximální počet bodů byl 192.

            Bobříka získali: Daniel Skoupý ze 3. A – 192 bodů, Tereza Chromcová ze 4.B – 168 bodů, Maxmilián Tyl ze 4. A – 152 bodů, David Liška ze 4. A – 144 bodů, Nátálie Hrbatá  ze 3. B - 128 bodů, Michal Mudroch ze 4. B – 128 bodů,  Matěj Kyncl ze 3. A - 124 bodů, Jakub Holubovský ze 4. A – 120 bodů, Julie Hnátíková ze 4. B – 120 bodů.

            Všem úspěšným řešitelům blahopřejeme

        • Sběr kaštanů
          • Sběr kaštanů

          • Soutěž ve sběru kaštanů

            Podzimní období je tradičně na naší škole spjato se soutěží ve sběru kaštanů. Loni se žákům podařilo nasbírat 1984 kg kaštanů a 91 kg  žaludů. Domnívali jsme se, že se jedná o rekordní množství, ale letos jsme byli ještě lepší!! Žáci do školy dopravili téměř 2300 Kg kaštanů a 29 kg žaludů.

            Vítězné třídě 2. C se podařilo nasbírat neuvěřitelných  604 kg! Pozadu nezůstala ani třída 1.A s množstvím 447 kg kaštanů a třída 2.B  s 398 kg kaštanů a 17 kg žaludů.

            Tímto také děkujeme za spolupráci Lázeňským lesům Karlovy Vary, které kaštany odkoupily. Utržené peníze poputují do třídních fondů a budou využity ve prospěch jednotlivých tříd, které se akce zúčastnily.

            Děkujeme též rodičům, kteří si našli čas a své děti ve sběru plodů podpořili.

             

            Výsledková listina

                                                        Kaštany        Žaludy          Celkem

            1.            2.C                        604 kg                             2.241,- Kč

            2.            1.A                        447 kg                             1.658,- Kč

            3.            2.B                        398 kg           17kg           1.579,- Kč

            4.            2.A                        276 kg                             1.024,- Kč

            5.            1.C                        205 kg                                761,- Kč

            6.            3.B                        111 kg             7,5kg            457,- Kč

            7.            1.B                         76 kg             1,5kg            291,- Kč

            8.            4.B                         68 kg                                 252,- Kč

            9.            0.A                         63,5 kg           3kg              254,- Kč 

            10.          4.A                          25 kg                                  93,- Kč

            11.          0.B                          20 kg                                  74,- Kč

        • Soutěž ve sběru vyřazených baterií
          • Soutěž ve sběru vyřazených baterií

          • Naše škola byla oslovena, aby se zapojila do akce neziskové organizace ECOBAT ( http://www.ecobat.cz) zabývající se sběrem a recyklací vyřazených baterií, a tak jsme také přispěli k naplnění této výzvy, jejímž cílem je vytřídění 1500 kg baterií v roce 2016.

            Ve dnech 20. – 25. října 2016 byla na škole vyhlášena rychlá akce - soutěž tříd ve sběru vyřazených baterií. Bylo překvapivé, jak pružně zareagovali někteří pedagogové, žáci i jejich rodiče. Oslovovali přátele, rodinu, sousedy, žádosti o vyřazené baterie se objevovaly i na sociálních sítích. Třídním kolektivům přispěli i jejich třídní učitelé a zapojili se i ostatní pedagogové a pracovníci školy, kteří dohromady nashromáždili 13 kg baterií navíc. Během čtyř dnů doputovalo do školy úctyhodné množství baterií – 141 kilogramů! Zástupce organizace, který baterie vyzvedával, byl sám překvapen, jaké množství v tak krátkém čase byli schopni žáci nashromáždit.

            Celkové pořadí nejúspěšnějších třídních kolektivů:

            1. místo               6.A         37 kg

            2. místo               1.A         32,5 kg

            3. místo               4.B         20 kg

            Vítězným kolektivům gratulujeme, jako výraz poděkovaní jim budou předány sladké odměny.

            O výše zmiňované akci se dočtete též na stránkách Magistrátu města Karlovy Vary: https://mmkv.cz/cs/aktuality/karlovarsti-skolaci-se-zapojili-do-vyzvy-ecobatu

        • Halloweenský speciál
          • Halloweenský speciál

          • V rámci oslav 120.výročí založení naší školy jsme letos rozhodli uspořádat poprvé celoškolní hallowenskou oslavu. Celý říjen jsme zdobili naši školu hrůzu nahánějícími obrázky a dekoracemi.  Vše začalo v úterý 25. 10. halloweenským vyráběním.  Žáci 9. ročníku nachystali pro rodiče a děti z prvního stupně lampionovou dílnu a pomáhali s výrobou. V pondělí 31.10. se pak uskutečnila ta nejdůležitější součást oslav.  Pokud děti chtěly a rodiče dovolili, mohly se už během dne nechat nalíčit staršími spolužáky. Poté se od tří hodin začala pomalu připravovat strašidelná stezka. Chodby naší školy byly plné hrůzných obličejů a zkrvavených masek.  Před pátou hodinou se začaly do školy valit davy malých i velkých návštěvníků ve strašidelných maskách. V tělocvičně byl pro ně připraven program, kterým nás provázeli Andrea Kiralyi z 9.A a Yakoub Slimi z 8.A. Každý účastník mohl hlasovat pro nejhezčí dýni, které byly vystaveny v prostoru šaten. Do soutěže bylo přihlášeno přes 50 dýní a pro tu „nej“ hlasovalo nakonec celkem 147 účastníků. Na prvním místě se umístila dýně tříd 4. A a 3.A, obě třídy získaly po patnácti hlasech. Druhé místo obsadila 4.B a 7.B. A na krásném třetím místě skončila třída 3.B a 8.A. Večerní program dále zahrnoval diskotéku a různé soutěže, mimo jiné i soutěž o nejlepší masky.  Porotu tvořili vybraní učitelé, žáci i rodiče.  Za nejoriginálnější masku byl vyhlášen děsivý pacient Matěj Mňahončák ze 4.A a malá čarodějka Anneli Rejdová z 3.A. Nejvtipnější masku měla Julinka Hnátíková ze 4.B, téměř nepoznatelná jako mumie. Nejstrašidelnější bylo podle poroty trio zombie Lucka, Verunka a Simča ze 6.A. Zvláštní cenu poroty obdržela paní učitelka Teušlová v masce paní Hrůzy. Cenu ředitele získal Štěpán Pazderka ze 7.B. Absolutní vítězkou se stala Evička Krondlová  ze 7.A a rodičem  v nejlepším převleku byl zvolen pan Miloslav Klucho, který přišel převlečený  za babu Jagu. A náš halloweenský večírek zakončil lampionový průvod strašidelnou stezkou, na které už byli připraveni žáci osmého a devátého ročníku. Jejich děsivé převleky byly velmi přesvědčivé a působivé a naháněly hrůzu nejenom malým účastníkům průvodu. Snad se vám náš program líbil!

            Zapsaly Anežka Bicanová, Adéla Šedová a Vendula Čebišová z 8.A

               

          • Výroba lampionů dne 25.10.2016

          • Upřesnění k úterní výtvarné dílně rodičů a dětí: pro obrovský zájem o výrobu lampionku rozdělíme výtvarnou dílnu do dvou místností. Pro žáky 0. až 2. ročníku se dílna uskuteční v budově školičky v místnosti č. 414 (kuchyňka), na hlavní budově pro žáky 3. až 5. tříd ve výtvarném ateliéru. Příchozí rodiče budou našimi deváťáky do dílen uvedeni. 

            Děkujeme za projevený zájem a těšíme se na vás.

            Mgr. J. Táborková a žáci 9.A, 9.B

    • Kontakty

      • Základní škola jazyků Karlovy Vary, příspěvková organizace
      • sekretariát: 725 043 842
      • Libušina 1032/31, 360 01 Karlovy Vary Czech Republic
      • Mgr. Jiří Burian e-mail: burian@jazkvary.cz tel.: 604170950
      • +420 725 590 097, eko@jazkvary.cz
      • +420 601 087 306
      • wtemm3t
      • Škola je zřízena Statutárním městem Karlovy Vary www.mmkv.cz
      • 00872296
      • 600067211
      • 606 023 621, 725 908 171, 776 397 708
      • Ing. Hana Nídlová h.nidlova@nidl.cz 353 615 320
      • Ing. Hana Nídlová h.nidlova@nidl.cz 353 615 320 (od 7 do 15 hodin)
    • Přihlášení