• Soutěž o nejlepší mluvní cvičení

          • Albínka Bocharová z 8.A, Lenka Tran z 6.A i Jasmin Khaled z 6.B v prvním pololetí udělaly skvělou reklamu přečtené knize v rámci soutěže o nejlepší mluvní cvičení. Spolužáci hodnotili jejich přednes i zajímavost představené knihy. Dívky za svá vystoupení získaly dárek v podobě knihy. Tabulku nejlépe hodnocených knih i řečníků z 6.A, 6.B i 8.A si můžete prohlédnout v příloze.

        • Pasování malých čtenářů
          • Pasování malých čtenářů

          • Dnešek do života našich nejmenších žáčků přinesl důležitý zlom, naši prvňáčci totiž od starších spolužáků obdrželi symbolický klíč k moudrosti, kterou čerpáme z učebnic a knih. A domů si dnes také odnesli tu nejdůležitější a nejzákladnější knihu ze všech - svůj vlastní slabikář. Před slavnostním ceremoniálem předávání slabikářů jim žáci třídy 8.A formou krátkého divadelního vystoupení vtipně vysvětlili důležitost znalosti písma a přednesli hezkou básničku o abecedě. Pak už každému na krk zavěsili pozlacený klíč, zatímco třídní učitelky 1.A i 1.B všem novopečeným čtenářům předaly slabikář a pogratulovaly k zahájení samostatného čtení.

        • Úspěch kroužku robotiky ve FIRST LEGO League ve Zwickau
          • Úspěch kroužku robotiky ve FIRST LEGO League ve Zwickau

          • Dne 13.1.2016 se šest statečných členů kroužku Robotika - Lego Mindstorms, který je realizován v rámci projektu Dialogy - společně se učíme pro Evropu, zúčastnilo regionálního kola soutěže FIRST LEGO League v německém Zwickau po boku týmů z naší partnerské školy Jenaplanschule a dalších německých škol, především gymnázií. Náš "Libušina team" se účastnil této soutěže již podruhé a opět jako jediný zástupce z České republiky. Soutěžilo se v několika disciplínách - v týmové spolupráci, designu robota, prezentaci výzkumného úkolu zaměřeného na ekologii a robotgame. Poslední disciplína je nejnapínavější, protože za 150 minut musí naprogramovaný robot splnit co nejvíce úkolů. Náš tým se umístil na druhém místě v týmové spolupráci a v designu robota a zvítězil (již po druhé) v robotgame. Po sečtení bodů ze všech disciplín se umístil „Libušina team“ na prvním místě a postoupil do semifinále, které se koná začátkem února v Drážďanech. Konkurence bude veliká, protože se zde utká kromě našeho týmu19 týmů z Německa. Skvěle fandil zbytek týmu při robotgame spolu se "soupeři" z partnerské školy Jenaplanschule.Chceme poděkovat firmě Watersavers za to, že nám poskytla slevu na nákup perlátorů pro výzkum.

            Odkaz na fotogalerii: zde

            Prezentace: Zwickau_2018.pdf​​​​​​​

        • Návštěva vánočních Drážďan a Muzea hygieny
          • Návštěva vánočních Drážďan a Muzea hygieny

          • Žáci osmých ročníků a někteří žáci 7. a 9. ročníku, kteří vystupovali na listopadové konferenci v Markersbachu, se vydali do Drážďan, aby tam v rámci projektu "Dialogy - společně se učíme pro Evropu" navštívili vánoční trhy a Muzeum hygieny. V areálu Zwinger se hrály animační hry s německými dětmi a procházku městem zpříjemnilo sluníčko.

            Odkaz na prezentaci: 7.12._Dresden.pdf

            Do galerie Návštěva vánočních Drážďan byly přidány fotografie.

        • Úspěch našeho česko-německého krátkého filmu na Jufinale v Marktredwitz
          • Úspěch našeho česko-německého krátkého filmu na Jufinale v Marktredwitz

          • Dne 25.11.2017 se konala v bavorském Marktredwitzu přehlídka mládežnických filmů Jufinale. Mezi soutěžními filmy, kterých bylo více než sto, byly také dokumenty, hudební klipy i trikové filmy. Hlavní cenu získal česko-německý krátký film „velikOstern“, který natočila skupina našich žáků s partnerskou školou Realschule Stiftland z Wadlsassenu během svého pobytu v bavorském mediálním centru Tannenlohe v dubnu 2017. Tento pobyt zakončil půlroční projekt zaměřený na výměnné pobyty žáků mezi oběma partnerskými školami.

        • Prodej našich výrobků na školním jarmarku ve Waldsassenu
          • Prodej našich výrobků na školním jarmarku ve Waldsassenu

          • Již několik let spolupracuje Základní škola jazyků Karlovy Vary s Realschule im Stifland z Waldsassenu. Tradiční akcí se stala návštěva školního vánočního jarmarku v německé škole, na kterém má každá třída svůj stánek - prodávají výrobky, pečené klobásy či něco sladkého. Karlovarská škola se této akce účastnila po třetí a po druhé měla svůj vlastní stánek, na kterém prodávala výrobky žáků naší školy. Utržené peníze byly opět předány partnerské škole, aby je věnovala na charitativní účely. Hezké bylo, že se akce zúčastnily také tři naše bývalé žákyně.

            Odkaz na fotoalbum: zde

        • Beseda se spisovatelkou Zuzanou Pospíšilovou
          • Beseda se spisovatelkou Zuzanou Pospíšilovou

          • V pondělí 20. listopadu 2017 si děti na prvním stupni užily “naživo” velmi úspěšnou spisovatelku dětských knih - Zuzanu Pospíšilovou. Při její besedě děti řešily spoustu kvízů a hádanek, paní spisovatelka představila své knihy, ze kterých také přečetla několik úryvků. Na závěr své návštěvy všem dětem rozdala na památku záložku a poskytla všem zájemcům svůj autogram. Tento zážitek jistě podpořil v dětech motivaci ke čtení.

            Odkaz na fotoalbum: zde

        • Vystoupení našich žáků na konferenci v Markersbachu - 1.11.2017
          • Vystoupení našich žáků na konferenci v Markersbachu - 1.11.2017

          • Dne 1.11.2017 vystoupila skupina našich žáků z druhého stupně na konferenci, kterou pořádala naše partnerská škola Jenaplanschule v Markersbachu. Konference se konala ku příležitosti 25. výročí založení školy a za město Karlovy Vary se jí také účastnil náměstek primátor Mgr. Jiří Klsák a vedoucí odboru kultury, školství a tělovýchovy Ing. František Škaryd. 

            Protože jsme v této době byli přesně v polovině našeho společného projektu Dialogy - společně se učíme pro Evropu, připravily obě partnerské školy krátký program (naše škola v němčině, partnerská v češtině) a představily uskutečněná společná střetnutí a natočená videa v rámci tohoto projektu. Po vystoupení si prohlédli naši žáci budovu místní školy. Po obědě (byla výborná pizza!) odjeli žáci na krátký výlet - na věž nacházející se na vrchu Spiegelwald. V této době v Markersbachu pokračovala konference, na které přednesl svůj proslov Mgr. Jiří Klsák a přítomné seznámila s výukou cizích jazyků na naší škole uč. D. Kubová. Děkuji našim žákům za přípravu a skvělou reprezentaci naší školy. D. Kubová

            Prezentace: Konference_1.11.2017.pdf​​​​​​​

            Odkaz na fotoalbum: https://jazkvary.edupage.org/news/?#photos:album:51

        • Logická olympiáda
          • Logická olympiáda

          • V pátek 3. 11. 2017 se uskutečnilo krajské kolo Logické olympiády, do kterého se probojovali hned čtyři zástupci naší školy. Za první stupeň Natálie Anna Hrbatá ze 4. B, která se v krajském kole umístila na krásném 4. místě a Karolína Havlíková z 5. B, která skončila na 11. místě z celkem 37 účastníků. V kategorii 6. – 9. ročníků se do krajského probojoval Václav Hlaváč ze 6. A a Nela Bischof z 8. B. Všem soutěžícím blahopřejeme a přejeme řadu dalších úspěchů.

        • Vánoční dílny - trika s andělem
          • Vánoční dílny - trika s andělem

          • Vážení žáci, rodiče, v rámci vánočních dílen, konaných dne 29.11.2017 od 15,00 do 18,00, se pro případné zájemce nabízí také malba na trika. Kvůli náročnosti přípravy i omezené kapacitě této je nutné se na tuto dílnu závazně objednat, a to na adrese sekretariat@jazkvary.cz , na telefonním čísle 725 043 842 nebo osobně v sekretariátu školy do 24.11.2017. Prosíme případné zájemce, aby do objednávky uvedli také velikost trika, na které se bude malovat (dětské za 250 Kč, triko pro dospělého za 400 Kč). Více informací o této dílně si můžete přečíst v prezentaci o vánočních dílnách i na nástěnce ve vestibulu hlavní budovy školy.

        • VÁNOČNÍ DÍLNY 2017
          • VÁNOČNÍ DÍLNY 2017

          • Dovolte nám pozvat Vás na odpolední předvánoční akci, při které si děti i jejich dospělý doprovod budou moci vyrobit pěkné adventní a vánoční dekorace i drobné dárky. Akce se koná v hlavní budově školy ve středu 29.11.2017 od 15,00 do 18,00. Bude pro Vás připraveno 9 různých výroben, ukázka vánočních tradic a občerstvení v naší adventní kavárně.

            Vzhledem k materiální náročnosti výroby budou některé dílny zpoplatněny částkou, která odpovídá nákupní ceně použitého materiálu. V přiložené prezentaci si můžete prohlédnout nabídku výrobků, které si můžete u nás zhotovit.VaNOCNI_DILNY_-WEB(2).pptx​​​​​​​

        • Halloweenská noc 2017
          • Halloweenská noc 2017

          • Zájemci z řad osmáků a deváťáků měli možnost se zúčastnit halloweenské noci, jejíž konání "zosnovalo" několik deváťáků. Po převlečení a profesionálním nalíčení se konaly soutěže v tělocvičně, pak každý účastník musel po tmě projít svíčkami vytyčenou trasu, na jejímž konci čekal kostlivec. Nakonec následovalo půlnoční promítání hororu. Fotogalerie: Halloweenská noc 2017

        • Putujeme po krajích České republiky - projekt 4.A
          • Putujeme po krajích České republiky - projekt 4.A

          • Vlastivěda je pro žáky 4. A v tomto školním roce zcela novým předmětem. Chlapci a dívky se učí  poznávat a objevovat svět kolem nás. Těžkým začátkem bylo učivo o 14 krajích naší země.  A aby tato cesta poznání byla příjemná a zábavná, věnovali se po celý říjnový měsíc projektu „Putujeme po krajích České republiky.“

            Osvojit si znalosti a vědomosti o krajích je velmi náročné. Proto děti spojily své síly a pracovaly ve tříčlenných skupinách. Postupně si vyhledávaly informace o jednotlivých krajích – pracovaly  s učebnicemi, zábavnými  mapami pro děti, s mapou České republiky, ale i s encyklopediemi a časopisy. Své poznatky postupně zapisovaly do velkého pracovního listu, kde se shromažďovaly poznatky o krajských městech i o sousedních krajích.  Žáci brzy pochopili, že žádné místo v našich krajích není stejné. A pracovní listy se plnily výrobky, historickými památkami a místy z historie naší země. Mnozí se dozvěděli, jak se lidem žilo a pracovalo dříve.  Písemné zápisky nás zavedly do zámeckých komnat, do tajemných hradů. Děti se přesvědčily, jak krásná, rozmanitá a malebná je naše příroda. Také se dozvěděly o místech, která nám přinesou netradiční zážitky.

            Tím ale práce neskončila. V dalších hodinách si děti navzájem předají své znalosti, osvojí si nové poznatky, naučí se lépe orientovat v jednotlivých krajích a určitě si zlepší své dovednosti s mapou. Snad takto zábavné učení pomůže lépe si osvojit tak náročné učivo a v hlavičkách dětí zůstane co nejvíce vědomostí.     

    • Kontakty

      • Základní škola jazyků Karlovy Vary, příspěvková organizace
      • sekretariát: 725 043 842
      • Libušina 1032/31, 360 01 Karlovy Vary Czech Republic
      • Mgr. Jiří Burian e-mail: burian@jazkvary.cz tel.: 604170950
      • +420 725 590 097, eko@jazkvary.cz
      • +420 601 087 306
      • wtemm3t
      • Škola je zřízena Statutárním městem Karlovy Vary www.mmkv.cz
      • 00872296
      • 600067211
      • 606 023 621, 725 908 171, 776 397 708
      • Ing. Hana Nídlová h.nidlova@nidl.cz 353 615 320
      • Ing. Hana Nídlová h.nidlova@nidl.cz 353 615 320 (od 7 do 15 hodin)
    • Přihlášení