• Chceme čisté město

          • Ve dnech 10.- 23. dubna 2018 proběhl úklid stezky pod hotelem Imperial v rámci soutěže „Chceme čisté město’’. Do práce se zapojili naši žáci 7. A a měli z ní i přes všechnu dřinu velkou radost, protože stezka je nyní jako nová. Prohlédněte si prezentaci, ve které se dozvíte podrobnosti i zajímavosti. Ke stažení zde: Chceme_ciste_mesto_2018.pdf​​​​​​​


          • Benefiční den s Toničkou 9.6.2018

          • Tříletá Antonie Braunreiter z Karlových Varů se narodila s kvadruspastickou formou dětské mozkové obrny,  nezhoubným nádorem krevních cév a šedým zákalem obou očí, v jehož důsledku skoro nevidí. Pro zmírnění projevů nemoci a zlepšení kvality života je nutné absolvovat intenzivní rehabilitační péči, která je velmi finančně nákladná a není hrazena zdravotními pojišťovnami. V rámci pomoci Toničce se bude dne 9. června 2018 konat ve Velkém Rybníku na Karlovarsku benefiční den, který již počtvrté pořádá město Hroznětín a Spolek obyvatel Velkého Rybníka a Ruprechtova. Pro návštěvníky je od 13,00 připraven pestrý program (např. vystoupení hudebních skupin, divadlo pro děti, spanilá jízda motorkářů, autogramiáda hokejistů HC Energie, lanová dráha nad rybníkem, jízda ve člunu s hasiči). Během akce bude možné finančními dary podpořit rodiče Toničky přímo v místě konání, můžete jí však přispět také zakoupením výrobků dětí v prodejním stánku, v němž ani letos nebudou chybět ani výrobky žáků naší školy. Letos do charitativního prodeje odevzdáme keramické ozdůbky, ozdobné krabičky, veselé sklenice na drobnosti, šperky nebo záložky a budeme doufat, že se jejich prodejem podaří utržit částka alespoň tak vysoká, jak tomu bylo minulý rok - tehdy se podařilo rozprodat téměř všechny výtvory našich žáků a vydělat tím přibližně 2 300 Kč na dobrou věc.  

            Pomoc Toničce je možné směřovat také přímo na transparentní účet č. 223428098/0600.

            Více informací o akci naleznete např. na stránkách https://www.velkyrybnik-hroznetin.cz/

          • Ocenění almanachu žákovských prací

          • V pátek 11. května na Výstavišti v Praze-Holešovicích proběhlo v rámci knižního veletrhu Svět knihy slavnostní vyhlášení výsledků 45. ročníku soutěže dětského literárního projevu Náš svět. Tuto soutěž vyhlašuje každoročně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a jejím garantem je Talentcentrum Národního institutu pro další vzdělávání (NIDV). Do letošního ročníku bylo zasláno celkem 196 prací a 22 z nich bylo oceněno. Akce se stala součástí kampaně Rosteme s knihou. Ve čtvrté kategorii kolektivních děl byl do této soutěže zaslán také loňský almanach literárních, slohových a výtvarných prací žáků paní učitelky Táborkové. A velikým překvapením pro nás bylo, že právě on byl porotou vybrán mezi 5 nejlepších prací kolektivů celé republiky a byl oceněn čestným uznáním. Blahopřejeme tímto všem přispěvatelům z loňské 7.A, 9.A a 9.B, kteří se na almanachu podíleli.

            Oceněná práce je stále ke stažení na stránkách školy: https://jazkvary.edupage.org/news/?zac=40 

          • Naši žáci pomáhali na Mattoni 1/2maratonu

          • Jako již každoročně se naši žáci zúčastnili jako dobrovolníci Mattoni 1/2maratonu. V tomto ročníku jsme zaznamenali rekordní účast, jelikož dorazilo přes padesát dětí. Byli jsme proto nejpočetnější organizační skupinou ze všech. Obsadili jsme tři traťové úseky od Divadelního náměstí přes GH Pupp až po Galerii umění. Pár dobrovolníků jsme zapůjčili také na třídu T. G. Masaryka. Všichni žáci si od svých vedoucích, Dagmar Svobodové a Jiřího Šebka, zaslouží velikou pochvalu za profesionalitu a výbornou pomoc při organizaci závodu.

            Tento stále populárnější závod si rok od roku získává více příznivců i přímých účastníků. Řada učitelů se zúčastnila DM rodinného běhu a páni učitelé Ladislav Hlavatý a Lukáš Trapp startovali v hlavním závodu.

            Všem ještě jednou děkujeme a budeme doufat, že se zde sejdeme i za rok, možná ještě v hojnějším počtu.

          • Zájezd do Londýna a jižní Anglie

          • Do galerie Zájezd do Londýna a jižní Anglie byly přidány fotografie.

            Ve dnech 29. 4. - 4. 5. 2018 se zájemci z řad žáků 2. stupně naší školy zúčastnili zájezdu do Londýna a jižní Anglie. Dvakrát navštívili Londýn (jeho nejznámější památky a místa), křídové útesy Beachy Head, Brighton, Stonehenge, Winchester a Portsmouth. Žáci uplatnili znalosti angličtiny v konverzaci se členy svých hostitelských rodin, poznali, jak žijí, ochutnali typická anglická jídla. I přes ne úplně příznivé počasí se zájezd vydařil. M. Maturová

          • Florbalové týmy naší školy přepisovaly školní historii

          • Za 120 let existence naší školy ještě nebyl úspěšnější florbalový školní rok než ten letošní. O velké úspěchy se postarali žáci a žačky 1. stupně. Ti se letos zúčastnili celkem deseti turnajů na okresní a krajské úrovni. Na každé (!!!) z těchto akcí se umístili v obou kategoriích do třetího místa, k čemuž se žádná jiná škola v kraji ani nepřiblížila. Celková bilance čítá čtyři první místa, dvě druhá a čtyři třetí umístění. Škole tím přibyl zásadní problém – kam dávat všechny ty poháry?! Za vzornou reprezentaci školy žákům děkujeme a gratulujeme!

            Na snímku jsou v horní řadě: Tomáš Kneifl, Toník Poler, Fíla Fišer, Ondra Poler (A), Tomáš Jetleb, Peťa Dankanič, Matěj Mikeš (C), Matěj „Mahony“ Mňahončák (A), Natálka Hrbatá (A).

            V dolní řadě: Filip Bernat, Verunka Pokorná, Kája Havlíková, Terka Truhlářová (A), Terezka Chromcová (C), Vanesska Havlíková. Před nimi leží Ellinka Nádeníčková a Andrejka Götzová.

            pozn. na fotografii chybí Matěj Kyncl

          • Angličtina nás baví

          • Také letos se můžeme pochlubit krásným úspěchem našeho žáka, a to v soutěži nazvané Angličtina nás baví. Dan Skoupý ze 4.A v kategorii 4. tříd nad svými soupeři  zvítězil s velkým náskokem a my mu tímto moc gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů.

        • Přehled přijatých žáků do 1. třídy
          • Přehled přijatých žáků do 1. třídy

          • Registrační čísla přijatých žáků:ve školním roce 2018/19:

            1    2    4    5    6    7    8    9    10    11    12    14    15    17    18    20    21    22    23    24    25    26    27    28    30    31    32    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    45    46    48    49    50    52    53    55    56    57    58    60    61    62    63    66    67    68    69    70    71

             

            Písemné potvrzení o přijetí si můžete vyzvednout v sekretariátu školy (tel.: 725 043 842)

             

             

             

        • Noc s Andersenem 2018
          • Noc s Andersenem 2018

          • Také letos jsme se přidali k 619 knihovnám a 651 školám v ČR k nocování s Adersenem. Tato akce na podporu čtenářství se letos nesla v duchu Rychlých šípů, Čapkova pejska a kočičky i Andersenovy pohádky o cínovém vojáčkovi, která slaví 120. výročí od svého vzniku. Pro děti bylo připraveno soutěžení v tematických disciplínách, loutkové divadlo, spousta různých aktivit ve kmenových třídách a nechyběla ani stezka odvahy. Nocování se účastnili malí dobrodruzi z 3.B, 4.A, 4.B a 5.B, ale také mnoho pomocníků z řad učitelů a žáků 2. stupně. Z nocování ve škole si většina účastníků odnesla samé hezké zážitky, o čemž se můžete přesvědčit v přiložené prezentaci.

            NOC_S_ANDERSENEM_NA_ZS_JAZYK___KV.pdf

        • Páťáčci na návštěvě v partnerské škole v saském Plavně
          • Páťáčci na návštěvě v partnerské škole v saském Plavně

          • Dne 16.3. se vydali žáci pátého ročníku na svoji první návštěvu partnerské školy v saském Plavně, kde byl pro ně připravený zajímavý program. Po seznamovacích hrách byly české a německé děti rozděleny do skupin, ve kterých se učily vyrábět náramky a přívěsky. Další část programu se odehrávala v tělecvičně, kde se hrály míčové hry a florbal ve smíšených týmech. Tradičně se obědvalo v bývalé požární stanici. Po obědě následovala procházka po městě, během které museli účastníci setkání plnit úkoly. Návštěva se vydařila a těšíme se na další setkání, které proběhne na podzim v Karlových Varech.

            Do galerie Páťáčci na návštěvě v partnerské škole v saském Plavně byly přidány fotografie.

        • "Libušina tým" přivezl zvláštní cenu poroty ze soutěže FIRST LEGO League v Německu
          • "Libušina tým" přivezl zvláštní cenu poroty ze soutěže FIRST LEGO League v Německu

          • Začátkem února se tým žáků ze Základní školy jazyků Karlovy Vary zúčastnil semifinále FIRST LEGO League v Drážďanech. Do tohoto kola postoupilo 20 nejlepších týmů ze severního a východní Německa. Protože karlovarský tým vyhrál regionální kolo ve Zwickau, postoupil také - jako jediný "zahraniční" zástupce. Opět se soutěžilo v několika disciplínách - v prezentaci výzkumného úkolu zaměřeného na ekologii, týmové spolupráci, designu robota a robotgame. Aby tým mohl čelit silné německé konkurenci, musel vylepšit svoji prezentaci a naprogramovat robota pro získání více bodů během robotgame. Což se podařilo, protože celkově skončil při své premiérové účasti v semifinále na osmém místě (v robotgame dokonce na skvělém šestém) a navíc obdržel zvláštní cenu poroty za to, že se členové týmu nebáli jako cizinci zúčastnit se soutěže v Německu, kde museli komunikovat s porotou v anglickém jazyce. Zaujali také tím, že byli důkazem mezinárodní spolupráce příhraničních škol, protože impuls účastnit se regionálního kola ve Zwickau vzešel od partnerské školy Jenaplanschule z Markersbachu v rámci projektu Dialogy - společně se učíme pro Evropu. 

            Odkaz na fotogalerii: zde

            Video - nejlepší jízda za 295 bodů

    • Kontakty

      • Základní škola jazyků Karlovy Vary, příspěvková organizace
      • sekretariát: 725 043 842
      • Libušina 1032/31, 360 01 Karlovy Vary Czech Republic
      • Mgr. Jiří Burian e-mail: burian@jazkvary.cz tel.: 604170950
      • +420 725 590 097, eko@jazkvary.cz
      • +420 601 087 306
      • wtemm3t
      • Škola je zřízena Statutárním městem Karlovy Vary www.mmkv.cz
      • 00872296
      • 600067211
      • 606 023 621, 725 908 171, 776 397 708
      • Ing. Hana Nídlová h.nidlova@nidl.cz 353 615 320
      • Ing. Hana Nídlová h.nidlova@nidl.cz 353 615 320 (od 7 do 15 hodin)
    • Přihlášení