• Debatování v anglickém jazyce

          • Dne 30.5. se skupina žáků 8. a 9. ročníku naší školy zúčastnila workshopu "Debatování v angličtině" pod vedením lektorky Mathanji Bot. Při debatování si žáci vyzkoušeli své komunikační dovednosti, schopnost argumentace a aktivního naslouchání. Prostřednictvím různých her a cvičení žáci porozuměli rozdílu mezi diskuzí a skutečnou debatou. V rámci debatování pracovali v týmech. Celá aktivita proběhla v anglickém jazyce.

          • VELKÝ VÝLET 5. A aneb LOUČENÍ S 1. STUPNĚM

          • Konečně nadešel očekávaný červnový týden, kdy jsme plni očekávání v úterý 11. června 2024 vyrazili na čtyřdenní výlet. Naším cílem byl HOTEL A KLÁŠTER TEPLÁ.

            Prožili jsme 4 dny her – sportovních, vědomostních, legračních, divadelních, společenských i bláznivých. Nechybělo ani rozdělání ohně (zvládli jsme to sami) a opékání buřtů.

            Nadchly nás i programy Hroznatovy akademie. Díky hře STŘEDOVĚKÝ BESTIÁŘ jsme si mohli prohlédnout mnoho místností kláštera. Na jedno dopoledne jsme se přesunuli do 18. století a stali se z nás žáci školy za císaře Františka Josefa.

            Počasí nám přálo, takže jsme většinu dnů strávili v přírodě. Mnozí z nás našli odvahu a poslední večer (vlastně část noci) zdolali dobrodružnou noční cestu částí areálu kláštera. Nálada po celý výlet byla radostná, veselá, i když předposlední den některé z nás přemohly smutné emoce. Uvědomili jsme si, že se v tomto složení už dalšího výletu nedočkáme. Někteří z nás začnou studovat na gymnáziu, další odejdou na jiné základní školy. Ale tak to prostě je.Výlet jsme si fakt užili.

            Prožili jsme společně nádherné čtyři dny a ve zdraví jsme vlakem v pátek 14. června 2024 dojeli na Dolní nádraží, kde na nás čekali naši rodiče. Výlet byl pro nás velkým rozloučením s naší třídou a budeme moc rádi vzpomínat na pěl let strávených natéto škole a v této třídě.

            Kluci a holky 5. A

            Do fotoalba byla přidána nová galerie VELKÝ VÝLET 5. A aneb LOUČENÍ S 1. STUPNĚM.

          • Den, kdy jsem se narodil/a

          • … bylo téma naší eseje. A protože to je nějaký ten pátek zpět v čase /jsme žáci devátého ročníku/, navštívili jsme pro sběr dat a informací pobočku Státního oblastního archívu v Karlových Varech. Zaměstnanci archívu nám ochotně podle našich dat narození připravili dobový tisk, který nám posloužil jako pramen pro bádání. Ze zpráv uvedených v tisku jsme si vytvořili kaleidoskop událostí, které se v regionu, městě či ve světě v den našeho narození udály.

            Někoho z nás v den zrození vítaly rozsvěcené stromy na adventních trzích. Křik novorozeného spolužáka zahajoval 44. Mezinárodní karlovarský filmový festival, někdo se narodil do zvuku policejních sirén, které se nesly městem po krádeži klenotnictví na kolonádě. V tyto významné dny, kdy jsme přicházeli na svět, se i bohužel kradlo, přepadávalo… Podobných zpráv si všímali zejména ti spolužáci, jejichž vysněná kariéra je směřována ke službám PČR.

            Zajímalo nás i postavení hvězd v moment našeho narození. Hvězdná uskupení někomu doporučovala odpočinek, jiným vymyslet nějaký originální program pro ostatní.

            Ač některé maminky promarnily šanci účastnit se právě vypsané soutěže o 10 000,- Kč pro nově narozené dítě, doma si při našem spokojeném spánku mohly pustit novinkové DVD s Willi Fogem. Co je 10 000 ,- Kč proti našemu spokojenému vrnění v postýlce….

            Děkujeme zaměstnancům archivu, že nám bádání umožnili. Mnozí z nás byli v archívu poprvé a někteří ani nevěděli, že tuto instituci ve městě máme!

            Při třídění informací a zpráv jsme někteří vyzpovídali i naše rodiče, jaký že vlastně byl ten náš první den na světě. Máme slíbeno, že ze všech našich prací bude vytvořen sborník a výtisk dostane každý z nás jako památku na naši základku.

            Žáci 9. ročníku a M. Maléřová (učitelka dějepisu)

          • Přednáška o RAF

          • Źáci pátých a devátých ročníků se během přednášky, kterou vedl PhDr. Daniel Švec, seznámili s osudy českých letců sloužící za druhé světové války u RAF. Pan Švec přednášel v dobové uniformě letce čs. letectva. Žáci měli možnost si prohlédnout řadu artefaktů z období první republiky a působení našich letců v Royal Air Force. K vidění byly věci denní potřeby, uniformy, části výstroje, modely letadel, střely, vyznamenání a mnoho dalšího.

            Webové stránky přednášejícího: https://danielsvecraf.webnode.cz/

          • Hudební vystoupení našich žáků

          • Dva žáci naší školy letos vystoupili v rámci karlovarské umělecké scény 9. května 2024 v hotelu Greenhouse. Byli to Evgenia Hrehirchak a Valery Kachynski. Oba dva jsou již několik let úspěšnými žáky Základní umělecké školy A. Dvořáka v Karlových Varech ve hře na klavír. Evgenia zahrála melodii od romantického skladatele Roberta Schumanna. Počínala si velmi dobře jak po technické, tak i po přednesové stránce. „Žákyně hraje většinu skladeb zpaměti, je velmi pilná a nadaná,“ tvrdí o ní paní učitelka Bočková. Valery si letos velmi oblíbil skladby P. I. Čajkovskeho, které houževnatě studuje. V hotelu Greenhouse zahrál jednodušší verzi Labutího jezera a Píseň z Alba promládež. Ovlivněn svou nákloností ke zmíněnému skladateli hrál suverénně, s jistotou a jeho výkon působil velmi procítěně. Valery cvičí pravidelně několik hodin týdně. Podle paní Bočkové je nadějným klavíristou.

            Také Dominik Mandzuk reprezentoval skvěle naši školu na koncertě v Karlovarském městském divadle dne 5. června, kde hrál na příčnou flétnu v kapele Kubaband. V repertoáru měla kapela píseň Shallow od zpěvačky Lady Gaga. Dominik zahrál svůj part výborně a přispěl k výborné atmosféře a projevu celé kapely. Je to pro něj obrovský úspěch, neboť hraje na příčnou flétnu pouze druhým rokem. Čeká ho ještě vystoupení na festivalu ZUŠ Open na Mlýnské kolonádě v Karlových Varech 15. června od 14:00, kam vás všechny srdečně zveme.

            Audionahrávka z vystoupení: audio.mp3

          • Druhý ročník Majáles se mimořádně vyvedl

          • Letošní počasí venkovním akcím příliš nepřeje, a pokud chcete něco uspořádat, je to vždy sázka do loterie. S obavami hleděli k nebi poslední květnový pátek organizátoři ze Základní školy jazyků, Karlovy Vary, kteří se rozhodli uskutečnit druhý ročník populární akce s názvem Majáles, která si klade za cíl zejména setkání žáků, rodičů, pedagogů i náhodných kolemjdoucích, na půdě školy.

            V předvánočním čase pořádala Základní škola jazyků návštěvníky hojně navštěvovaný Vánoční jarmark, jehož výtěžek byl věnován třem žákům na rehabilitační péči, terapii ve vodě a profesionální sportovní obuv. Vykouzlil tak úsměv na rtech nejenom obdarovaným dětem, ale také jejich rodičům. Nejinak tomu bude i s výtěžkem z letošního Majálesu, který udělá radost a potěší na těch správných a potřebných místech.

            Dopolední část programu byla připravena pro žáky, které čekala branná hra v okolí školy, do které byli zapojeni nejenom pedagogičtí i nepedagogičtí pracovníci, ale také městská policie nebo hasiči.

            V odpoledních hodinách se prostranství před školou proměnilo v jeden velký barevný trh plný různých stánků se zmrzlinou, párky, klobásami, tombolou, kreativními dílničkami, kde si kdokoliv mohl vyrobit třeba větrník, pěkný hrneček, odznak nebo slušivý náramek z korálků. Na své si přišli opravdu všichni, malí i ti velcí, návštěvníci.

            Od čtyř hodin byl na školním hřišti připraven kulturní program, který obohatili žáci školy svým pěveckým nebo tanečním vystoupením. První dešťové kapky dopadly na zem pár minut po skončení akce, proto si mohli organizátoři oddechnout, jelikož Majáles byl opravdu úspěšný jak do návštěvnosti, tak do reakcí návštěvníků, kteří odcházeli spokojeni.                           Dagmar Svobodová  

            Děkujeme za podporu a sponzorování:

            Sedlecký kaolin, SEOS Karlovy Vary, Frozer Mrazírny, JIP Karlovy Vary, Dům dětí a mládeže Ostrov, Bohemia Chips, Liapor Vintířov, Karlovarská Nemocnice, Hasiči Březová, Městská policie Karlovy Vary a Infocentrum Karlovy Vary

            Do fotoalba byla přidána nová galerie Majáles 2024.

          • Kuchařská soutěž 2024

          • Své kuchařské umění si v rámci akce Majáles vyzkoušeli žáci Základní školy jazyků v Karlových Varech. Zadání bylo vytvořit jednohubky, jejichž cena, za všechny suroviny dohromady, nepřesáhne 150,-Kč.

            Do kuchařského klání se přihlásili žáci od šestého až po osmý ročník. A všechny tříčlenné týmy předvedly zajímavou kulinářskou podívanou. Proto se na stole, před odbornou porotou, objevily jednohubky nejenom slané, ale také sladké. Důležitý byl nápad, kreativní zpracování, ale také závěrečná prezentace.

            Odborná porota neměla lehké rozhodování, jelikož se všech sedm přihlášených týmů opravdu snažilo překvapit a zaujmout. Nakonec si první místo odnesli nejmladší soutěžící ze šestého ročníku, kteří překvapili kreativním nápadem i celkovou prezentací. Dagmar Svobodová

            Do fotoalba byla přidána nová galerie Kuchařská soutěž.

            Odkaz na video: zde

          • Atletický trojboj

          • V pondělí 27.5 se naši žáci z 3. a 5. ročníku zúčastnili atletického trojboje. Obě družstva se ve své kategorii umístila na 5. místě. Děkujeme za skvělou reprezentaci školy!

          • Kroužky anglického jazyka

          • Na naší škole fungují od září dva kroužky anglického jazyka. Kroužek navštěvují zájemci z třetího, čtvrtého a páteho ročníku.

            Když je hezké počasí, kroužek anglického jazyka probíhá v blízkém parku u hotelu Imperial.

          • Naši žáci výrazně pomohli při organizaci půlmaratonu

          • O uplynulém víkendu se v Karlových Varech uskutečnil oblíbený běžecký závod Půlmaraton. 

            Jako každý rok se naše škola podílela na jeho organizaci. Poprvé v historii jsme s našimi žáky připravovali trasu dvou běžeckých závodů. Při přípravě první trasy nám ztěžoval práci vytrvalý déšť, ale i přes nepříznivé počasí všechny děti pracovaly a snažily se běžeckou trať co nejrychleji připravit. Naštěstí se počasí odpoledne umoudřilo, a tak si všichni mohli vychutnat start jednoho z nejkrásnějších závodů ze seriálu RunCzech.

            Každému z našich dobrovolníků, i jejich kamarádům, kteří s nimi přišli, patří veliké poděkování. Nikdo z nich se nezalekl špatného počasí, všichni společně pracovali, aby trať byla co nejrychleji připravena na závod. Starší pomáhali mladším a bylo úplně jedno, kdo je z jaké třídy, jestli se mezi sebou znají nebo neznají, všichni táhli za jeden provaz. Mezi dobrovolníky se objevilo také mnoho bývalých žáků naší školy, kteří přišli pomoci. I těm patří veliké díky.

            Věřím, že si všichni odnesli ze závodu dobrý pocit z odvedené práce, i když to bylo letos opravdu hodně náročné, i přesto jsme to zvládli. Tak třeba znovu příští rok na Půlmaratonu 2025. Dagmar Svobodová

          • Deváťáci v Krajské knihovně

          • Umět si vyhledat informace patří k základnímu vzdělání, které by měl zvládat každý. Ne všechny informace ale máme dostupné na internetu, proto je zapotřebí umět se zorientovat také mezi knihami. Seznámit se s Krajskou knihovnou a jejím fondem se vydali žáci devátého ročníku. Knihovnu si prošli doslova od sklepa po půdu a nahlédli také do skladu knih, který není běžnému návštěvníkovi přístupný.

          • Čarodějnice na školičce

          • V úterý 30. dubna se školička proměnila v čarodějnickou akademii plnou magie a zábavy. 

            Čarodějnice a čarodějové nejprve plnili vědomostní úkoly ve svých třídách, které se pak proměnily na čarodějnické dílny, kde žáci 1. A, 1. B, 2. A, 2. B a 3. A sbírali body za různé dovednostní čarodějnické aktivity.

            Děti zkoušely ulovit netopýra, chytat hada, závodit s pavouky, soutěžit v čarolimbu, tvořit zaklínadla a lovit v čarodějnickém pytlíku. Venku míchaly různobarevné lektvary s nejrůznějšími tajnými přísadami, zkoušely trefit “černou díru”, létat kosmickou rychlostí na koštěti a závodit v sedmimílových botách. 

            Závěrečnou tečku dne plného zážitků udělala čarodějnická pochoutka, kterou si nikdo nenechal ujít - buřtík opečený na ohýnku.

          • Přihlašování na příměstský tábor se zaměřením na sport a hry

          • Milí sportovci, i letos pořádáme příměstský tábor se zaměřením na sport a hry. V příloze se můžete podívat, jak jsme si společně užili loňský ročník. Budeme se na vás těšit i letos!

            Přihlášky zasílejte panu uč. Hlavatému přes Edupage (pokud jste žáci naší školy) nebo na mail hlavaty@jazkvary.cz.

            Za tým příměstského tábora L. Hlavatý a J. Šebek

            Program tábora: zde

            Prezentace z minulého ročníku: zde

          • Výsledky přijetí žáků do 1. třídy a přípravného ročníku

          • Vážení rodiče,
            dovolujeme si vás informovat, že výsledky přijímacího řízení do 1. třídy pro nadcházející školní rok byly stanoveny (kódy přijatých žáků viz níže). Rozhodnutí o přijetí vašeho dítěte vám budeme rozesílat prostřednictvím e-mailu. Pokud budete potřebovat dokument v papírové podobě, můžete si ho vyžádat v sekretariátu školy.  Další podrobnosti a informace týkající se nástupu vašeho dítěte do školy vám zašleme ještě před začátkem nového školního roku (2. 9. 2024).
            Pokud máte jakékoliv dotazy nebo potřebujete další informace, neváhejte kontaktovat ředitele školy buď e-mailem nebo telefonicky. Rovněž máte možnost si domluvit osobní konzultaci přímo ve škole.
            Děkujeme za vaši důvěru a těšíme se na spolupráci v nadcházejícím školním roce.

            Příloha: kódy přijatých žáků do ZŠ jazyků karlovy Vary ve školním roce 2024/25:

            FHG677GDW3

            7JXT3YK6FK

            KBBR2F98D6

            WF3S4DH22E

            WE7JBJN4H3

            97R5CAJWEW

            EW3P9CGGXJ

            MG76EC6PKF

            P7ABX83JNW

            J7E93HGAZ3

            EAGF2YSA6W

            E542ZAXFD7

            RW5D563PBW

            H2NHCST5W8

            BPB7322G45

            73A8HPBB2J

            S92S7NZHYY

            PFTESN5GG7

            WP4K2B8ZT8

            D5PKAH6C5W

            Y54M8SGGJD

            39BAJ4YAMT

            FZJP8YBCDJ

            ZW32EC5PDS

            EDBG4W3YC6

            XZ4953FBJ7

            9FTX86DWXE

            4SJHMKPTZB

            JK36K2XMNE

            S49SB7MCCN

            548N8WYXR2

            H8S7JC9BPC

            XEWX7AFRPM

            KXAWT6H4EW

            DWEBM3NSDT

            REAN2SFWBJ

            ET8CN2MF4S

            XNT9678HJX

            DJP5FT4GBZ

            BWARNE28FX

            N4T4AW5YA8

            76N3ZE7WTG

            4DRN32C3T2

            87H3GS62JC

            WX67KYK72J

            X6N5RKC9JS

            958N6HD7KZ

            WFEAPJ2ZP9

            AW4YWNEK3B

            JJWTEBA7P3

            C8GMBPJ7A2

            TRNSZEFAG5

            EXG48WJNKE

            96WKS8X3B2

            TF8HSB4P6Y

            CED4B75JXB

            HJEF86TAYG

            6KCA78TW4G

            DSMYRE2BZC

    • Kontakty

      • Základní škola jazyků Karlovy Vary, příspěvková organizace
      • sekretariát: 725 043 842
      • Libušina 1032/31, 360 01 Karlovy Vary
        Czech Republic
      • Mgr. Jiří Burian
        e-mail: burian@jazkvary.cz
        tel.: 604170950
      • +420 725 590 097, eko@jazkvary.cz
      • +420 601 087 306
      • wtemm3t
      • Škola je zřízena Statutárním městem Karlovy Vary
        www.mmkv.cz
      • 00872296
      • 600067211
      • 606 023 621, 725 908 171, 776 397 708
      • Ing. Hana Nídlová
        h.nidlova@nidl.cz
        353 615 320
      • Ing. Hana Nídlová
        h.nidlova@nidl.cz
        353 615 320 (od 7 do 15 hodin)
    • Přihlášení