• Pomáháme...tentokráte Tomáškovi z Nejdku
          • Pomáháme...tentokráte Tomáškovi z Nejdku

          •  Osmiletý Tomášek Janáček z Nejdku prodělal spastickou formu dětské mozkové obrny, v jejímž důsledku došlo ke zkrácení Achillových šlach u nohou, a tím k omezení celého pohybu. Je také alergik, astmatik a má atopický ekzém. Jeho léčba je natolik náročná, že ji rodiče přestali finančně zvládat a byli nuceni zapůjčit si peníze. Tomáškův příběh se setkal s velkým ohlasem v novinách a pomáhají mu také různé firmy a instituce. I naše škola mu přispěje, a to víčky, která pro něj budeme sbírat, a také výrobky z hodin výtvarné výchovy, které se budou prodávat na benefičním dni 17.6.2017.

            Je možné také zasílat finanční příspěvky na transparentní účet (k nahlédnutí - transparentní účty KB - Tomáš Janáček): Číslo účtu TOMÁŠ JANÁČEK: 115-3065420237/0100. Zde přibývají každým dnem jména pomáhajících, kterým není osud Tomáška lhostejný. Doufáme, že i díky naší pomoci se bude Tomáškovi lépe dařit.

            V článku jsou použity informace od pana Zdeňka Jánského, místostarosty Hroznětína a spolupořadatele benefičního dne na podporu Tomáška.

            Článek sestavily: Adéla Šedová, Anežka Bicanová z 8.A

            tomasek_plakat.pdf

        • Projektový den 3.A - piktogramy
          • Projektový den 3.A - piktogramy

          • Poslední školní den před pololetními prázdninami – 2. února 2017 -  vyměnili chlapci a dívky všední vyučovací den za den projektový. Učebnice a sešity nahradily velké archy papíru, děti si vytvořily dvojice a obklopeny pastelkami, psacími potřebami a velkým množstvím lepidla, se pustily do práce.Téma projektového dne bylo netradiční – PIKTOGRAMY, ale děti nepřekvapilo, neboť s piktogramy se již setkaly v hodinách českého jazyka několikrát. V úvodní části dne se žáci nejprve setkali s historií piktogramů. Vždyť už starověké civilizace kreslily na zdi obrázky a sdělovaly si tak mezi sebou myšlenky, informace o lovu nebo o válečném tažení. Po úvodní části se dvojice žáků pustily do vlastního „lovu a boje“. Po celé dopoledne bojovaly s obrázky, které nás v dnešním světě obklopují na každém kroku a používají se na celém světě. Dívky a kluci luštili šifry, zapisovali své názory na uvedené obrázkové piktogramy, popisovali místa, kde se s piktogramy setkávají.  Podle obrázků si vymysleli a napsali vlastní příběh o malém fotbalistovi, který si zlomil při tréninku nohu. Děti si také podle piktogramů vybíraly, kam by jely na prázdniny. Učily se orientovat se v mapce pomocí zadané legendy. Mezi nejhezčí zážitky patřilo vytvoření svého originálního piktogramu. Všechny vypracované úlohy si žáčci lepili na velké archy papíru, které si i ozdobili podle svých představ.  Na konci vyučovacího dne si společně své práce představili, vzájemně si úkoly zkontrolovali a přečetli si příběhy, které sami napsali. Celé dopoledne ve třídě panovala příjemná pracovní atmosféra a nálada. Všem dvojicím se podařilo splnit všechny zadané úlohy. A jak? Přijďte se podívat ke třídě 3. A. Všechny práce i hodnocení projektového dne zde uvidíte.

            Odkaz na fotoalbum: https://jazkvary.edupage.org/photos/?eqa=cGhvdG89YWxidW0%3D

             

          • Postup do krajského kola - olympiáda v němčině

          • Dne 26.1.2017 se konalo okresní kolo olympiády v němčině, ve kterém se umístila Nella Drápalíková (9.B) na prvním místě a Sveta Gupta (8.A) na druhém místě. Obě žákyně postupují do krajského kola. Gratulujeme

        • Výsledky soutěže o nejlepší reklamu na knihu (7.A, 9.A a 9.B)
          • Výsledky soutěže o nejlepší reklamu na knihu (7.A, 9.A a 9.B)

          • Také v 1. pololetí tohoto školního roku žáci 9.A, 9.B a 7.A soutěžili o knižní dárek formou mluvních cvičení o přečtené knize. Body od 0 do 10 byl hodnocen ústní projev žáků, tedy jestli se vyjadřují kultivovaně, spisovně, zda dokážou upoutat pozornost posluchačů, a dále obsah mluvního cvičení, tedy informace o ději, hlavních postavách i o dojmech z přečteného textu. Výsledná známka je součtem průměrného hodnocení formy a obsahu mluvního cvičení. Hodnotilo se na bodové škále od 0 do 10 bodů za formu a obsah mluvního cvičení zvlášť. V tabulce je uveden součet těchto dvou známek v průměru. Za 7. A nejlepší výkon předvedla Lucka Novotná, v 9.A zaujala spolužáky nejvíce Andrea Kiralyi a v 9. B svým projevem zabodoval Jiří Lipka. Ostatní výsledky do 10. místa si můžete pročíst v příloze.

            Tabulka výsledků nejlepších deseti žáků vám tak nabízí zároveň přehled o zajímavých titulech, které se zrovna těší čtenářské oblibě.

            Mluvni_cviceni_2016_1._pololeti.docx

        • Třída 2.B připravila představení
          • Třída 2.B připravila představení

          • Dne 9.1. a 10.1. připravila třída 2.B divadelní představení pro rodiče a naše nejmenší žáčky z 0. ročníku - pohádku O narození Ježíška a příchodu Tří králů. V pohádce vystupovaly děti v tradičních kostýmech jako: Josef, Marie, andělé, pastýři, hospodský, zlý král Herodes, vypravěčky a Tři králové. Společně jsme si připomněli dávný příběh a zazpívali koledy. Naši Tři králové - Kašpar, Melichar a Baltazar Vám přejí krásný a pohodový nový rok 2017.

            K + M + B   2017

        • Úspěch našich žáků na soutěži v robotice ve Zwickau
          • Úspěch našich žáků na soutěži v robotice ve Zwickau

          • Dne 14.1.2017 se sedm statečných členů kroužku robotiky zúčastnilo regionální soutěže First Lego League v německém Zwickau po boku týmů z naší partnerské školy Jenaplanschule a dalších německých škol. Náš "Libušina team" se účastnil této soutěže poprvé a navíc jako jediný zástupce z České republiky. Soutěžilo se v několika disciplínách - týmová spolupráce, design robota, prezentace výzkumu a především programování robota z lega mindstorm. Náš tým zvítězil v té posledně jmenované disciplíně, která probíhala v několika kolech a která byla nejnapínavější. Po sečtení bodů ze všech disciplín se umístil na pátém místě. Moc děkuji za neskutečný zážitek, který nám náš tým pod vedením pana učitele Brhela připravil. I když to v sobotu ráno vypadalo, že na soutěž ani nedorazíme kvůli hustému sněžení. Ale po tříhodinové cestě autobus dojel do Zwickau a tým se mohl soutěže zúčastnit. Neuvěřitelně fandil zbytek týmu, protože u soutěžního stolu mohli být jen dva zástupci. Při finálových kolech nám fandili i žáci z Jenaplanschule, kteří dokonce skandovali v češtině "Češi do toho". Zapsala: Dana Kubová

            Do galerie Úspěch našich žáků na soutěži v robotice ve Zwickau byly přidány fotografie.

        • Vánoční akce školní družiny (Mikuláš, jarmark)
          • Vánoční akce školní družiny (Mikuláš, jarmark)

          • Dne 7.12.2016 se konala ve školní družině Mikulášská besídka. Během besídky proběhla ukázka tradičních vánočních zvyků a zpěv koled. Velkým zážitkem pro děti bylo sestavování živého Betlému. Na konci programu přišel Mikuláš s andělem a čertem. Každá třída zazpívala připravenou písničku, nebo přednesla básničku . Za svoji statečnost a šikovnost děti dostaly od Mikuláše balíček s dobrůtkami.

            Dne 14.12.2016 proběhl ve školní družině tradiční Vánoční jarmark. Je to velice oblíbená akce, na kterou se děti těší celý rok. Bylo připraveno  několik stanovišť se soutěžemi, které si děti postupně obcházely. Za svojí šikovnost dostaly dukáty do Vánočního obchůdku, kde si mohly koupit zasloužený dáreček. Děkujeme žákům 9. tříd za pomoc při organizaci. 

            Do galerie Vánoční akce školní družiny (Mikuláš, jarmark) byly přidány fotografie.

        • Logická olympiáda - krajské kolo
          • Logická olympiáda - krajské kolo

          • Jako každý rok, tak i letos se žáci naší školy zúčastnili Logické olympiády, kterou pořádá Mensa ČR. Do krajského kola postoupili čtyři žáci z 5. ročníků, kteří v tomto kole reprezentovali školu velmi úspěšně a umístili se na předních místech.

            František Korbel - 4. místo, Josef Hrbatý - 6. místo, Augustin A. Bennett -18. místo, Margarita Belová - krajského kola se bohužel nemohla zúčastnit.

             

             

        • Vánoční setkání žáků 9. ročníků s partnerskou školou (Markersbach, Drážďany)
          • Vánoční setkání žáků 9. ročníků s partnerskou školou (Markersbach, Drážďany)

          • Ve dnech 6. a 7. prosince 2016 proběhlo dvoudenní setkání s partnerskou školou z Markersbachu, kterého se účastnili žáci devátých roníků.

            První den jsme jeli do Markersbachu spolupracovat na vánočních dílnách, ve kterých se pekly perníčky, vyráběly vánoční hvězdy a přáníčka. Naši žáci se tak mohli seznámit s vánočními zvyky u našich sousedů a ochutnat pravou vánoční štolu. Odpoledne následovala návštěva vánočních trhů v nedalekém Schwarzenbergu a místního hradu, kde proběhlo odlévání vánočních motivů z cínu. 

            Druhý den jsm jeli do vánočních Drážďan, kde jsme kromě tradičních trhů navštívili Muzeum hygieny a prohlédli si město za doprovodu německých žáků, kteří se snažili v češtině nám říci základní údaje o městě a zajímavých památkách. 

            prezentace: Vanoce_prosinec_2016.pdf

            Do galerie Vánoční setkání žáků 9. ročníků s partnerskou školou (Markersbach, Drážďany) byly přidány fotografie.

        • Vánoční jarmark v partnerské škole ve Waldsassenu
          • Vánoční jarmark v partnerské škole ve Waldsassenu

          • 9.12.2016 proběhl v partnerské škole ve Waldsassenu školní vánoční jarmark, na kterém tradičně starší třídy prodávají svoje vánoční výrobky a zájemci si je můžou kupovat. Naše škola měla vlastní stánek, kde jsme prodávali naše výrobky (sovičky, přáníčka, lucerničky, domečky a náhrdelníky). Během jarmarku hrála školní kapela a v učebně chemie si každý mohl vyzkoušet několik pokusů. Výtěžek z prodeje jsme darovali partnerské škole na charitativní účely.

            Do galerie Vánoční jarmark v partnerské škole ve Waldsassenu byly přidány fotografie.

        • Odemykání slabikáře
          • Odemykání slabikáře

          • Také letos naši nejstarší, žáci 9. B, uvedli prvňáčky do světa moudrosti a předali jim symbolický klíč k odemčení slabikáře. Popřáli jim spoustu příjemných chvil strávených nad pěknou knížkou a také získání mnoha znalostí, které nám knihy poskytují. Celá třída si pro naše nejmladší žáčky nacvičila divadelní představení o  písmenkách, které se spolu přou o to, které z nich je nejdůležitější. Prvňáčci pak pomohli rozhádaná písmenka usmířit hravou aktivotou, při které je rozpoznávali v obrázcích a slova na ně začínající dosazovali do básničky. Přejeme všem prvňáčkům rychlý postup jejich čtenářských dovedností a mnoho příjemných chvil strávených nad knihou!

        • Vánoční dílny
          • Vánoční dílny

          • Dovolte nám pozvat vás a vaše děti na předvánoční kreativní odpoledne, kdy vás rádi uvítáme v několika výtvarných a výrobních dílnách. Pro rodiče s dětmi budou připraveny naše paní učitelky se staršími  žáky a pomohou dětem vyrobit si pěknou vánoční dekoraci nebo malý vánoční dárek. Sami si budete moci zvolit, do jaké dílničky se zapojíte a kolik výrobků si u nás  zhotovíte. Budeme zdobit perníčky, tvořit figurky z vizovického těsta, vyrábět korálkové ozdůbky, adventní věnečky, svícny, ozdobné stromečky, andělíčky, vánoční prostírání a různé další vánoční dekorace. Některé dílny budou zpoplatněny částkou odpovídající ceně použitého materiálu.

            Malé občerstvení bude zajištěno v jídelně naší školy. (Do našeho bufetu můžete také přispět malou ochutnávkou, předem děkujeme:-)

            Vánoční dílny budou probíhat ve čtvrtek 1.12.2016 v hlavní budově naší školy od 15 do 18 hodin. Přijďte se svými dětmi nasát vánoční atmosféru a potěšit se příjemnou činností!

    • Kontakty

      • Základní škola jazyků Karlovy Vary, příspěvková organizace
      • sekretariát: 725 043 842
      • Libušina 1032/31, 360 01 Karlovy Vary Czech Republic
      • Mgr. Jiří Burian e-mail: burian@jazkvary.cz tel.: 604170950
      • +420 725 590 097, eko@jazkvary.cz
      • +420 601 087 306
      • wtemm3t
      • Škola je zřízena Statutárním městem Karlovy Vary www.mmkv.cz
      • 00872296
      • 600067211
      • 606 023 621, 725 908 171, 776 397 708
      • Ing. Hana Nídlová h.nidlova@nidl.cz 353 615 320
      • Ing. Hana Nídlová h.nidlova@nidl.cz 353 615 320 (od 7 do 15 hodin)
    • Přihlášení