• Deváťáci v Krajské knihovně

          • Umět si vyhledat informace patří k základnímu vzdělání, které by měl zvládat každý. Ne všechny informace ale máme dostupné na internetu, proto je zapotřebí umět se zorientovat také mezi knihami. Seznámit se s Krajskou knihovnou a jejím fondem se vydali žáci devátého ročníku. Knihovnu si prošli doslova od sklepa po půdu a nahlédli také do skladu knih, který není běžnému návštěvníkovi přístupný.

          • Čarodějnice na školičce

          • V úterý 30. dubna se školička proměnila v čarodějnickou akademii plnou magie a zábavy. 

            Čarodějnice a čarodějové nejprve plnili vědomostní úkoly ve svých třídách, které se pak proměnily na čarodějnické dílny, kde žáci 1. A, 1. B, 2. A, 2. B a 3. A sbírali body za různé dovednostní čarodějnické aktivity.

            Děti zkoušely ulovit netopýra, chytat hada, závodit s pavouky, soutěžit v čarolimbu, tvořit zaklínadla a lovit v čarodějnickém pytlíku. Venku míchaly různobarevné lektvary s nejrůznějšími tajnými přísadami, zkoušely trefit “černou díru”, létat kosmickou rychlostí na koštěti a závodit v sedmimílových botách. 

            Závěrečnou tečku dne plného zážitků udělala čarodějnická pochoutka, kterou si nikdo nenechal ujít - buřtík opečený na ohýnku.

          • Přihlašování na příměstský tábor se zaměřením na sport a hry

          • Milí sportovci, i letos pořádáme příměstský tábor se zaměřením na sport a hry. V příloze se můžete podívat, jak jsme si společně užili loňský ročník. Budeme se na vás těšit i letos!

            Přihlášky zasílejte panu uč. Hlavatému přes Edupage (pokud jste žáci naší školy) nebo na mail hlavaty@jazkvary.cz.

            Za tým příměstského tábora L. Hlavatý a J. Šebek

            Program tábora: zde

            Prezentace z minulého ročníku: zde

          • Výsledky přijetí žáků do 1. třídy a přípravného ročníku

          • Vážení rodiče,
            dovolujeme si vás informovat, že výsledky přijímacího řízení do 1. třídy pro nadcházející školní rok byly stanoveny (kódy přijatých žáků viz níže). Rozhodnutí o přijetí vašeho dítěte vám budeme rozesílat prostřednictvím e-mailu. Pokud budete potřebovat dokument v papírové podobě, můžete si ho vyžádat v sekretariátu školy.  Další podrobnosti a informace týkající se nástupu vašeho dítěte do školy vám zašleme ještě před začátkem nového školního roku (2. 9. 2024).
            Pokud máte jakékoliv dotazy nebo potřebujete další informace, neváhejte kontaktovat ředitele školy buď e-mailem nebo telefonicky. Rovněž máte možnost si domluvit osobní konzultaci přímo ve škole.
            Děkujeme za vaši důvěru a těšíme se na spolupráci v nadcházejícím školním roce.

            Příloha: kódy přijatých žáků do ZŠ jazyků karlovy Vary ve školním roce 2024/25:

            FHG677GDW3

            7JXT3YK6FK

            KBBR2F98D6

            WF3S4DH22E

            WE7JBJN4H3

            97R5CAJWEW

            EW3P9CGGXJ

            MG76EC6PKF

            P7ABX83JNW

            J7E93HGAZ3

            EAGF2YSA6W

            E542ZAXFD7

            RW5D563PBW

            H2NHCST5W8

            BPB7322G45

            73A8HPBB2J

            S92S7NZHYY

            PFTESN5GG7

            WP4K2B8ZT8

            D5PKAH6C5W

            Y54M8SGGJD

            39BAJ4YAMT

            FZJP8YBCDJ

            ZW32EC5PDS

            EDBG4W3YC6

            XZ4953FBJ7

            9FTX86DWXE

            4SJHMKPTZB

            JK36K2XMNE

            S49SB7MCCN

            548N8WYXR2

            H8S7JC9BPC

            XEWX7AFRPM

            KXAWT6H4EW

            DWEBM3NSDT

            REAN2SFWBJ

            ET8CN2MF4S

            XNT9678HJX

            DJP5FT4GBZ

            BWARNE28FX

            N4T4AW5YA8

            76N3ZE7WTG

            4DRN32C3T2

            87H3GS62JC

            WX67KYK72J

            X6N5RKC9JS

            958N6HD7KZ

            WFEAPJ2ZP9

            AW4YWNEK3B

            JJWTEBA7P3

            C8GMBPJ7A2

            TRNSZEFAG5

            EXG48WJNKE

            96WKS8X3B2

            TF8HSB4P6Y

            CED4B75JXB

            HJEF86TAYG

            6KCA78TW4G

            DSMYRE2BZC

          • Kuchařská soutěž

          • Rád vaříš, jsi kreativní a vymýšlíš originální recepty? Pak hledáme právě Tebe.

            Sestav tříčlenný tým, který připraví originální jednohubky (cena všech surovin nesmí přesáhnout 150,-Kč). Fantazii se meze nekladnou. Důležitá bude aranž hotového kuchařského dílka.

            Kdy kuchařské klání proběhne? 31. května v rámci slavnosti Majáles na naší škole. 

            Přihlášky tříčlenných týmů do 3. května (pátek) - paní učitelka Mgr. Dagmar Svobodová nebo Mgr. Radka Teušlová.

          • Úspěch naší žákyně v krajském kole soutěže Angličtina nás baví

          • Dne 25. dubna 5. ZŠ v Chebu ve spolupráci s Karlovarským krajem pořádala soutěž v anglickém jazyce pro 4. a 5. ročník - Angličtina nás baví. Naše žákyně Adele Mada z 5.B, ve velké konkurenci nejlepších žáků z celého kraje, získala úžasné 3. místo. Blahopřejeme!

          • Zájezd do Vídně

          • Ve dnech 26. a 27.3., v době před velikonočními prázdninami, jsme podnikli s žáky 2. stupně poznávací zájezd do Vídně. Navštívili jsme letní sídlo Habsburků Schönbrunn, kde jsme měli příležitost vidět, v jakých komnatách naši tehdejší císaři se svými rodinami žili. Prošli jsme rozlehlou zahradu zámku. Kdo vytrval a v prudkém větru vystoupal až na nejvyšší bod zahrad, mohl si vychutnat podmanivý výhled na Vídeň.

            Po kulturním zážitku následoval přejezd autobusem do ubytování v hotelu Ibis. Odtud jsme pěšky vyrazili do zábavního centra Prater. A skutečně jsme se bavili… lítali jsme vzduchem, točili se všemi směry, ječeli a sotva jsme stanuli na zemi, už jsme prahnuli po dalších výzvách. Postel v hotelu pak byla jistotou. Netočí se, nenaklápí se…

            U bohaté snídaně, která nám byla v hotelu nabídnuta, leckdo ochraptěle sotva pozdravil… hlasivky byly po večeru v Prateru skutečně namožené. Dopoledne jsme měli možnost žasnout ve čtvrti Hundertwasser nad kreativitou lidského ducha, který tvořil tuto barevnou čtvrť.

            Symbol města, Stephansdom, nás uchvátil dokonalostí gotiky. Při prohlídce centra města jsme minuli hrobky Habsburků, milovníci koní obdivovali rakouské lipicány, milovníci sladkého zavítali spolu s učiteli do vyhlášeného hotelu Sacher, aby vyzkoušeli ten jedinečný originál místního dortu.

            Unavení a plni zážitků jsme usedli do našeho autobusu a mířili domů. A kam pojedeme příští rok, paní učitelko?

            Do fotoalba byla přidána nová galerie Zájezd do Vídně.

          • Hodina moderní chemie

          • Ve středu 4. 4. 2024 navštívili naši školu lektoři z Vysoké školy chemicko – technologické v Praze s projektem „Hodina moderní chemie“. Program byl určen pro žáky 8. a 9. ročníků. Poutavou formou za doprovodu řady pokusů seznámili žáky s novými trendy v chemii a s jejich aplikací v praxi.

          • Noc s Andersenem

          • Také letos se naše škola zapojila do celostátní akce Noc s Andersenem, která se pořádá na mnoha školách a v knihovnách vždy koncem března. 22.3.2024 u nás ve škole se svými třídními učitelkami nocovaly třídy 1.B, 5.A, 7.B a některé děti z 8.B. Program, zaměřený na podporu čtenářství, zahrnoval nejdříve krátké divadelní vystoupení žáků ze 2. stupně, ve kterém se olympští bohové i Andersenovy pohádkové postavičky pokoušeli domluvit pyšnému Narcisovi, aby neměl rád jen sám sebe, ale všímal si i dobrých lidí ve svém okolí. Staré řecké báje se vlastně staly hlavním motivem celé noci, která takto byla připravena při příležitosti stého výročí narození slavného spisovatele Eduarda Petišky. Děti tak mohly dále zhlédnout ještě loutkové divadelní vystoupení pana Petra Erbena o králi Odysseovi a také si zasoutěžit v tematickém herním okruhu, ve kterém tříčlenné týmy sbíraly body v námi připravených olympijských disciplínách. Poslední noční dobrodružství zažily děti při "exkurzi podsvětím", kdy pro ně byla přichystána strašidelná šifrovací hra v temných zákoutích šaten a tělocvičny. Velkou odvahu a odhodlanost však prokázaly také paní učitelky Holá, Siřínková, Táborková a paní asistentka Arndt, když na zemi na nafukovacích matracích za zvuku tikání školních hodin přečkaly noc po náročném dni, plném příprav a organizace akce. Ráno ještě velké děti stihly malým kamarádům předat diplomy za úspěšné zvládnutí disciplín naší malé olympiády a po snídani hurá domů. Nocování ve škole bylo fajn a velké poděkování za to, že se uskutečnilo takto bezproblémově, patří nejen třídním učitelkám, ale také našemu novému Andersenovi, panu učiteli Kňažkovi, dále hlavně dětem ze 7.B, které se na akci poctivě připravovaly, trénovaly divadlo, vyráběly kulisy, plakáty a své masky a vůbec skvěle spolupracovaly.

          • Mobilní planetárium

          • Žáci první stupni měli možnost se vcítit za pozorovatele naší sluneční soustavy. Díky mobilnímu planetáriu si mohli prohlédnout naši zeměkouli, planety a hvězdné soustavy.

          • Okresní koho přehazované - mladší žáci

          • Ve čtvrtek 14.3.2024 se konalo okresní kolo přehazované mladších žáků. Po bojových čtyřech zápasech se náš tým umístil na 7. místě. Za nás to byl krásný sportovní den a chceme tak žákům poděkovat za reprezentaci školy.

          • Olympiáda v německém jazyce

          • V únoru před jarními prázdninami se uskutečnilo školní kolo konverzační soutěže v německém jazyce, do níž se přihlásilo 19 žáků ze 7., 8. a 9. tříd.

            Dva vítězové z kategorie I (sedmé ročníky) a z kategorie II (8. a 9. ročníky) postoupili do okresního kola, které se konalo u nás ve škole dne 28. února.

            Za sedmé ročníky naší školy byly vyslány Anastasiia ze 7.B a Yeseniia ze 7.A. Obě děvčata jsou opravdu výborná, mají talent a píli. Tato kombinace je po roce výuky německého jazyka a po přechodu na českou školu dostala mezi nejlepší žáky němčiny v ročníku. Okresní kolo soutěže potvrdilo, že děvčata mají opravdu potenciál: mezi žáky 7. ročníků ZŠ a mezi žáky nižších gymnázií se umístily na 2. a 3. místě! Blahopřejeme a věříme, že příští rok budou naši školu opět reprezentovat.

            V kategorii žáků 8. a 9.tříd jsme měli také medaili. Ella z 9.A se umístla na 3. místě! Zvládla v početné konkurenci jak poslech a porozumění textu, tak i konverzaci na zvolené téma. Blahopřejeme a věříme, že své dovednosti a znalosti z německého jazyka využije na vysněné střední škole a třeba i později ve svém profesním životě.

            Za vyučující němčiny Monika Maléřová

          • Anglicky mluvící stážisté na ZŠ jazyků

          • V týdnu od 19. do 23. února 2024 působilo na naší škole šest anglicky mluvících stážistů z různých zemí (Indonésie, Ghana, Turecko a Kanada) v rámci projektu Yourth 4 Impact. Stážisté byli zapojeni do výuky od 3. do 9. ročníku, měli připravenou prezentaci o sobě a své zemi, dokonce se i tancovalo. Vše probíhalo v anglickém jazyce. Realizace projektu zahrnovala také odpolední aktivity pro vyšší ročníky, kde se komunikovalo pouze anglicky.

            Fotoalbu: Anglicky mluvící stážisté na ZŠ jazyků.

    • Kontakty

      • Základní škola jazyků Karlovy Vary, příspěvková organizace
      • sekretariát: 725 043 842
      • Libušina 1032/31, 360 01 Karlovy Vary Czech Republic
      • Mgr. Jiří Burian e-mail: burian@jazkvary.cz tel.: 604170950
      • +420 725 590 097, eko@jazkvary.cz
      • +420 601 087 306
      • wtemm3t
      • Škola je zřízena Statutárním městem Karlovy Vary www.mmkv.cz
      • 00872296
      • 600067211
      • 606 023 621, 725 908 171, 776 397 708
      • Ing. Hana Nídlová h.nidlova@nidl.cz 353 615 320
      • Ing. Hana Nídlová h.nidlova@nidl.cz 353 615 320 (od 7 do 15 hodin)
    • Přihlášení